Nieuws

 

Aanvraag monumentenstatus

In januari 2019 heeft de Commissie Zuid-Holland van Erfgoedvereninging Heemschut bij de gemeente Delft een verzoek ingediend om de Diagoonwoningen aan te wijzen als gemeentelijk monument. Heemschut is van mening dat de Diagoonwoningen een grote cultuurhistorische, stedenbouwkundige en architectonische waarde bezitten. Aanwijzing als gemeentelijk monument zal de Diagoonwoningen voor volgende generaties behouden. Meer informatie staat op de website van Heemschut.

Iconic Houses SPECIAL

 

 

 

 

 

 

Iconic Houses heeft 14 woningprojecten geselecteerd, waaronder de Diagoonwoningen, betreffende experimenten van avant-garde architecten bij het ontwerpen van idealistische woningen voor de massa. Deze experimenten in het leven waren vaak vooruitstrevende ontwerpen die (voornamelijk) verbeteringen in sanitaire en hygiënische voorzieningen toonden. Later werden andere idealen toegevoegd, zoals de onderstaande voorbeelden aangeven. Elk van hen is een idealistisch ontwerp, bedoeld om meer vreugde en praktische verbeteringen aan het leven van hun bewoners te brengen.

TimeCutFilms

In voorbereiding een documentaire over Herman Hertzberger van regisseur Patrick Minks van TimeCutFilms met Jaap Veldhoen. Producent Wouter Snip van Stichting JURA Film- en Theaterprodukties met financiële ondersteuning van het Prins Bernard Fonds, BPD Cultuurfonds en het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten. Met medewerking van Herman Hertzberger, Laurens Jan ten Kate van Bureau HH, en Robert von der Nahmer/Diagoonwoning Delft.